Fina resultat och nya rekord under Karlskronavakan ”Wilson Cup” 2018-03-08

Vanja Cado och Viktor Andersson segrade i seniorklasserna.
Vår populära dygnet runt-turnering slog nytt rekord i antal deltagare.

Ett par hundra ungdomar hade under helgen samlats i tennishallen för att spela tennis dygnet runt och göra upp om medaljerna.

Allt från den yngsta klassen PS och FS10 till DS och HS.
Våra yngre spelare presterade bra och var med för att lära och känna atmosfären under en stor tennistävling. Våra ungdomar gjorde bra ifrån sig men en utmärkte sig lite extra just den här gången. Det var vår Valeria Marinova som nådde final i FS10. En flicka som vi kommer se mycket av framöver.

Vidare så tog Elise Brodén en tredjeplats i FS14 efter en dramatisk match som fick avgöras i tiebreak till motståndarens fördel. Elise tog även ett silver i FD14 tillsammans med Hanna Eriksson KTK.

I FS16 blev det final mellan våra två Karlskronatjejer Matilda Perslöf och Ermira Paloja där Matilda var den starkaste och vann med 2-0 i set.

Amanda Thulin tog sig till final i FS13C.

Störst framgång för Karlskronaspelarna under vakan var nog ändå HS och DS där vi vann två guldmedaljer. Vår populära Emil Qvist vann ett välförtjänt tredje plats.
I herrfinalen var det Viktor Andersson som gick till final efter tre tuffa set i semifinalen. I finalen blev det nästan lika tufft mot Mattias Svensson där siffrorna skrevs till
7-5 7-6. Viktor spelade bra tennis inför fulla läktare och vann rättvist. Starkt jobbat.

DS bjöd nog på den största överraskningen.
Vår egen Vanja Cado som var yngst i damklassen hoppade FS klassen och ville testa damklassen. Och som hon gjorde det, Vanja vann den ena matchen efter den andra. I semifinalen väntade 2:a seedade klubbkompisen Aina Sundås där Vanja än en gång visade sina tenniskunskaper och vann med 6-3 7-5 efter mycket bra kämpande av båda tjejerna. I finalen väntade 1:seedade Felicia Dervå från Kalmar. Tjejerna följes åt hela första set till 6-6 i game. Därefter drog Felicia till 6-4 i tiebreak men Vanja ville annat och vände matchen till 8-6 i tiebreak i första set. Andra set vann Vanja med 6-1 efter mycket bra spel. Vilken helg för Vanja.

Vanja Cado spelade även DD finalen tillsammans med Felicia Dervå mot Tilda Loudd / Aina Sundås där Tilda och Aina var starkast.

Även i herrdubbeln fick KTK en segrare i Anton Andersson som vann tillsammans med sin pappa Tommy.

För övrigt ett stort tack till personalen och alla frivilliga som hjälpte till under turneringen och givetvis organisatören Daniel Brodén, tränaren Wille som följde matcherna och coachade våra spelare, med flera.


Boka banor

Bokningssystem


Kontakt
Öppetider, priser, adress, m.m. finns här.

Sponsor
Stena Line

Prova På
Prova På Tennis

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - NKT Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Tävlingsnotiser
Arkiv
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Veteraner
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt