Svenskt i topp 2011-05-07

Erik Chvojka och Ervin Eleskovic.
Arrangörsmässigt kunde man inte be om bättre förutsättningar inför dagens final i Karlskrona Futures; sol på blå himmel, vindstilla och fullt med folk på läktaren. Lägg sedan till en svensk och kanadensare i storform och det är spänning och underhållning på hög nivå!

Fjärdeseedade svensken Ervin Eleskovic ställdes i dagens final mot tredjeseedade kanadensaren Erik Chvojka.

I inledningen av matchen drog Eleskovic iväg till en 5-3 ledning och hade setbollar innan Chvojka la in en extra växel. Chvojka plockade in ledningen och lyckades pressa fram ett tiebreak för att avgöra första set. Men efter att ha följts åt upp till 6-6 kunde Eleskovic till slut rycka och ta hem tiebreaket med 8-6.

I andra set gick luften ur Chvojka och Eleskovic kunde spela hem sin andra futurevinst för året med siffrorna 7-6, 6-1.

Genom en intervju med Peter Bengtsson på Svenska Tennisförbundet säger Ervin att han till en del kände av spänningen av att spela på hemmaplan.

- Jag spelade inte lika bra som igår i semifinalen och tidigare i veckan men jag ville gärna vinna i Karlskrona och i Sverige och då kan man spänna sig lite.

Både Eleskovic och Chvojka berömde arrangemanget och anläggningarna i sina tacktal.

- Jättevackert och en större stad än jag väntat mig och med en fantastiskt fin tennisanläggning på ett häftigt sportområde, sa Eleskovic.

Förutom tennisanläggningen var Chvojka väldigt imponerad av Blekinge Health Arena samt alla trevliga och tillmötesgående människor han stött på under sin vistelse i Karlskrona.

Nästa stopp på tennistouren för Chvojka blir Frankrike medan Eleskovic reser direkt vidare till Grekland för att gifta sig. Därmed har de sista spelarna lämnat arenan och första upplagan av Karlskrona Futures är avslutad. Vi hoppas på återseende av både spelare, domare och funktionärer 2012. Ett stort tack till alla som har hjälpt till att genomföra detta arrangemang samt kommit ut för att titta på härlig tennis i både solsken och hagel!


Boka banor

Bokningssystem


Kontakt
Öppetider, priser, adress, m.m. finns här.

Sponsor
Intersport

Prova På
Prova På Tennis

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - NKT Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Tävlingsnotiser
Arkiv
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Veteraner
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt