Gentlemen Doubles Woodie Challenge

Foto: Anders Bornstedt – Amefoto

Tolv dubbelpar kom till start i den 17:e upplagan av dubbelturneringen i Karlskrona där endast klassiska träracketar och övervägande vit klädsel godkänns.

2022 års turnering vanns av Jesper Petersson och Jim Johansson.
Jämnheten blev segerparets segerrecept. De tog sig final med idel segrar men trots förlust mot Daniel Brodén/Thorell i finalen så blev det turneringsseger efter att ha vänt ett hotande underläge i det avslutande matchtiebreaket mot samma par.

Det snillrika och kreativa lottningsträdet gör att varje par kan dra på sig upp till två förluster fram till finalen men ändå ha chansen till slutseger. Vinnarparet fick alltså en chans till efter att ha förlorat ett set i finalen och turneringen fick ett raffinerat avslut.

Segerbanketten hölls traditionsenligt på Stars & Stripes och uppskattad arrangör turneringschef och tävlingsledare var P-A Lindeborg. Stort tack och stort tack till alla som deltog med energi och frenesi!

Då turneringen varit pausad under pandemiåren finns det stor chans att vi får ytterligare upplagor av turneringen under året som kommer?

Vinnarparet 2022