Karlskronafinal i Regionmästerskapet

Pristagarana i RM: Elise Brodén, Anna Ni & Vanja Cado

Det blev en lyckad avslutning av grussäsongen för Karlskrona TK:s duktiga flickjuniorer. Vanja Cado och Elise Brodén möttes i 18-års finalen i RM SvTF Syd Wilson Junior Masters.

Båda spelarna gick obesegrade genom gruppspelet. Toppseedade Vanja tappade inte set. För Elise blev det två jämna fighter med avgörande i matchtiebreak och båda gångerna drog hon det längsta strået. Ett styrkesbesked och extra skönt då hon under sommaren haft några tuffa förluster i matchtiebreak, bland annat i hemmaturneringen SEB Karskrona Open.

I finalen var Vanja den starkare och stabilare men båda spelarna har gjort ett bra veckoslut och det händer inte varje år att vi har en ren KTK-final i RM. Med tanke på höstens seriespel där damerna åter får en chans i division 1 var det också ett positivt resultat som ger spelarna viktigt självförtroende. De båda spelade även i damsingelklassen där Elise föll direkt och Vanja föll i ett avgörande matchtiebreak i kvartsfinalen.

KTK:s nye NIU-spelare, Anna Ni från Ronneby, gjorde också en fin turnering och slutade fyra i F16-klassen i RM som spelades i Båstad.