Karlskronavakan Wilson Cup 2023

Nu till helgen (24-26/3) spelas Karlskronavakan Wilson Cup. Den klassiska tennisturneringen har drygt 30 år på nacken men är lika aktuell som någonsin tidigare med sitt unika koncept. Hela 212 spelare är anmälda och många reser till tävlingen i organiserad form med sin klubb och bor tillsammans på anläggningen.

-Vi spelar nästan dygnet runt och då de flesta bor i hallen skapas ett ”häng” och en speciell atmosfär under tävlingen som många klubbar upplever som speciell och positiv för sina spelare som ofta tävlar individuellt. Här blir det som om man spelar för sitt ”lag”. Vi har också nivåbaserade klasser från 10 år upp till herr- och damklasser, så alla kan hitta lämpliga klasser att spela, säger Karlskrona TK:s chefstränare Daniel Brodén som också är tävlingsledare under helgen.

Drygt 200 deltagare, både singel- och dubbelklasser samt mycket spel i poolform, gör att det blir många matcher och det gör att matcher också spelas i Ronneby Tennishall. Via samarbete med Kommunen och BKC kan övernattning erbjudas i badmintonhallen.

-Vi är beroende av många bra samarbeten och då vi erbjuder helpension med frukost och lunch krävs det också massor av volontärer från klubben som ställer upp då vi också skall ha domare och matchledare under helgen, säger Daniel Brodén.

För hemmaklubbens spelare är en tävling på hemmaplan extra kul och möjligheter att tävla i en känd miljö. Arrangemanget skapar också klubbkänsla. En av klubbens sponsorer, Wilson, bidrar med priser till de tävlande. Ahlberg Bil ställer upp med bilar för transporter mellan spelorterna. Första serven slås på fredag eftermiddag klockan 16.00 och sista finalen är schemalagd till söndag klockan 17.00.

Länk till spelschema och lottningar