Karlskronavakan Wilson Cup i hamn

Finalisterna i F12C Cloe Philipsson – Sandareds TK & Clara Carlberg – Karlskrona TK

Karlskrona TK:s stora inomhusturnering, Karlskronavakan Wilson Cup, behåller sin popularitet med sitt unika koncept. Turneringen erbjöd i år spel i 30 olika klasser med spel dygnet runt och i juniorklasserna nivågrupperas spelarna så alla skall få lämpligt motstånd och i de yngsta klasserna gäller poolspel så att alla skall få fler matcher. Många klubbar gör Karlskronatävlingen som en klubbresa då det även erbjuds logi i badmintonhallen. 212 spelare var anmälda till årets turnering.

– Flera klubbar reser hit ihop som ett lag med 15-20 spelare och kommer tillbaka år efter år. De uppskattar att ha allt på plats vilket underlättar för ledarna och det blir en mycket social tävling där tennisen såklart är viktigt men allt häng med tenniskompisarna är det man kanske kommer ihåg mest efteråt, säger tävlingsledaren Daniel Brodén.

För hemmaklubben blev det en seger i damdubbelklassen genom Elise Brodén/Vanja Cado och ytterligare tre finalplatser. I damsingel gör Elin Albrektsson, som kom till klubben i höstas för studier på det lokala tennisgymnasiet (NIU), gör en finfin insats och pressar en duktig danska i finalen. Victoria Eriksson tar en finalplats i flicksingel 16B och inleder den riktigt bra. Och Clara Carlberg nådde final i F12 C.

– För våra yngre är det en fin möjlighet att få matcher på hemmaplan och sammanfattningsvis kan man säga att alla våra spelare gör bra insatser och till och att de flesta gör bättre ifrån sig än vad man kan förvänta sig. Kul också att se att samtliga våra nya NIU elever lyfter sig och gör bra prestationer i helgen vilket också är ett kvitto på vårt arbete och att vår träning funkar, säger tränaren Johan Wilhelmsson

Det stora deltagarantalet och poolspel gör att matcherna blir många och inte ens de 6 banorna i Karlskrona räcker till för att få tävlingen i hamn på 3 dagar. Vissa matcher spelas därför i Ronneby TK:s hall och via ett avtal med Ahlberg Bil kan Karlskrona TK erbjuda transporter mellan anläggningarna. En annan viktig förutsättning för arrangemanget är övernattningsmöjligheten i badmintonhallen och något som uppskattas av spelarna är priserna från sponsorn Wilson.

Under helgen erbjuder Karlskrona TK logi med frukost och serverar även lunch till alla deltagare, något som kräver många extra funktionärer utöver den befintliga personalen.

– Som nybliven ordförande för klubben kan jag inte annat än att bli ödmjukt imponerad och stolt över tävlingsorganisationen och engagemanget i klubben. Jag ser allt från unga medlemmar som dömer och sköter tävlingssekretariatet till föräldrar och pensionärer som agerar chaufförer och hjälper till i köket, säger Mikael Löfkvist.

Totalt har ett 70-tal funktionärspass bemannats med volontärer från föreningen och stärkt klubbkänslan.

– Karlskrona TK har en fin tradition av tävlingsarrangemang och den gemenskap som byggs under en sån här helg är otroligt viktig för en förening. Och jag vill verkligen passa på att tacka alla anställda och alla klubbmedlemmar som bidragit i helgen avrundar Mikael Löfkvist.

Finalistrerna i F16B Ida Hellqvist – Kalmar TK & Viktoria Ericsson – Karlskrona TK
Elin Albrektsson, finalist i damsingel

Resultat & lottningar