Karlskronavakan Wilson Cup spelades med rekordantalet 230 deltagare

Fina prestationer av Karlskrona spelare. Karlskrona Tennisklubbs Tilda Loudd kröntes till turneringens drottning då hon vann både Damsingel- och Damdubbelklassen!

Tilda har ett offensivt och tufft spel som kräver bra rörelse för att lyckas. Det var inte helt enkelt att frambringa då matcherna spreds ut under dygnets samtliga timmar – men Tilda kunde match efter match knyta ihop säcken och gå från banan som segrare. I dubbeln gjorde hon det tillsammans med klubbkamraten Elise Brodén.

Tilda Loudd Karlskrona TK, Fotograf Anders Eriksson (www.amefoto.se)

I klassen Herrsingel var det Anton Andersson (Karlskrona TK) som gick längst av deltagarna från Blekinge. Efter att ha besegrat klubbkamraten Viktor Andersson i en jämn match i kvartsfinalen blev det tyvärr stopp i semifinalen för Anton och således en tredjeplats.

Årets upplaga av Karlskrona Tennisklubbs nationella dygnet runt-tävling – Karlskronavakan Wilson Cup – spelades i helgen och lockade rekordantalet 230 deltagare.

Karlskrona TKs Din Radetinac gjorde även han en väldigt fin prestation och var den enda som pressade slutsegraren Felix Mörck (Fair Play TK) till ett avgörande set.

Övriga Blekinge-spelare i final:

  • Pojksingel 10 – Gustav Otero (Karlskrona TK) utvecklades match efter match och tog sig hela vägen till final.
  • Flicksingel 11 – Valeria Marinova (Karlskrona TK) använde sin offensiva och tuffa spelstil till att avancera till final där en duktig motståndare från Danmark kämpade emot tappert men kunde inte hota Valeria som vann klassen.
  • Flickdubbel 12 – Valeria Marinova och Erdita Paloja (Karlskrona TK) vann sina gruppmatcher och kunde stabilt även vinna finalen.
  • Pojksingel 14 – Birk Arwedahl gjorde en strålande turnering trots lite tapp av energi i slutet av helgen och tog sig till final.
  • Pojkdubbel 14 – Birk Arwedahl i par med Rasmus Holmström (Växjö TS) tog sig till final.
  • Flicksingel 16 – Elise Brodén (Karlskrona TK) var krasslig innan tävlingen men tjatade sig till att få vara med ändå. En smått hostande Elise kom igång mer och mer för varje match och tog sig hela vägen till final.

Alla resultat finns att finna (sök på “karlskronavakan”) här:
https://svtf.tournamentsoftware.com/

Wille
Karlskrona TK