New Wave Karlskrona Open i hamn

Årets upplaga av vår hösttävling för 10-14-åringar samlade över 120 deltagare som spelade mycket tennis (poolspel i alla klasser) under tre dagar i både Karlskrona- och Ronneby tennishall.

– Åter igen en solid insats från personal, tävlingsledning och volontärer. Vi får mycket positiv feedback från besökande klubbar och vid en sådan här tävling med yngre spelare känns det bra att kunna erbjuda ett koncept som passar en klubbresa då vi kan erbjuda boende, frukost, luncher och massor av matcher i poolspel, säger Peter Bengtsson, klubbchef i KTK.

Faciliteterna i arenan möjliggör den här typen av evenemang men bygger också på samarbete med Kommunen och badmintonklubben som upplåter del av sin hall för boende. Med det stora deltagarantalet blev det också spel i Ronneby där vår tränare och rutinerade tävlingsledare/domare Swante gör en gedigen insats.

– Så tack till Ronneby TK och BKC. Jag vill också passa på att skicka ett stort tack till Ahlbergs Bil som ställer upp med bilar under klubbens event för alla transporter som krävs, samt huvudsponsorn New Wave som ser till att prisbordet är välfyllt. Det är mycket uppskattat av spelarna.

Nedan följer en sammanställning av hemmaspelarnas insatser signerat ”Wille”, som ägnade helgen åt matchbevakning, vilket ger spelarna en viktig återkoppling. Vi hoppas också att fler KTK:are tar chansen när vi arrangerar tävlingar och tävlingsresor framöver.

10-åringar
Det blev en nyttig tävlingsdebut för Mio Wilhelmsson som gjorde bra ifrån sig. Mio märkte att en tävling kunde vara mycket mer än att spela sina matcher – heja när klubbkamrater spelade och spela kort med jämnåriga från andra klubbar tillhörde favoriterna.

En 10-åring som verkligen hittade hem mellan sina matcher var Nellie Olovsson (bilden) som bildade ”radarpar” med Mats Thorell (66 år äldre än Nellie) i sekretariatet. Nellie hann såklart med att spela en hel del tennis också – det resulterade i ett gäng finfina matcher där forehandtekniken förbättrades för varje match och som tog henne hela vägen till seger i Flicksingel 10 – Grattis!

12-åringar
Tvillingarna Collin och Clara Carlberg gjorde här tävlingsdebut och fick sig en hel drös med lärorika matcher i C-klassen.

Anna Leonardsson har kommit igång med tävlandet och provade i denna tävling att vara med i B-klassen. Detta gjorde hon med bravur och kunde med härlig inställning och stabila grundslag vinna sin grupp och ta sig till semifinal. Väl där kämpade Anna på jättebra men fick ge sig mot slutsegraren Tabergsdalens TKs duktiga Filippa Almgren. Anna visade dock goda tecken på utveckling mellan matcherna och vi spår en lysande tennisframtid efter denna tredjeplats.

14-åringar
Tyvärr var Felix Linse skadad och får sikta på nästa tävling istället. Gunnar Åkesson visade dock framfötterna och att han höjt sitt spel avsevärt sedan förra tävlingen. Bra servar, många fler långa dueller och välavvägda grundslag resulterade i två välspelade matcher.

Selma Perslöf spelade hela fyra matcher och, med reservation för en viss morgontrötthet, gjorde mycket bra ifrån sig. Selma har mer och mer börjat blanda sina hårda fina grundslag med mer lugna transportslag. Detta, i kombination med fina servar, resulterade i flera välspelade matcher.

Alla resultat från tävlingen