Ny chans i ettan för KTK:s damlag

Karlskrona TK:s damlag får en ny chans att hävda sig på hög nivå i den Svenska Tennisligan (STL) i höst. Efter det att Svenska Tennisförbundet utökat Elitserien så får nu Karlskrona TK en ny chans i landets näst högsta serie, division 1 södra

– En välkommen möjlighet för våra damer som nu är lite mer rutinerade och förhoppningsvis också ”ett år bättre”, säger Peter Bengtsson, klubbchef i Karlskrona TK.

Ifjol fick KTK:s damer chansen i damernas division 1 södra efter det att en klubb dragit sig ur seriespelet. Motståndet var stentufft och KTK åkte ur serien som sista lag med en oavgjord match och resten förluster.

– Den södra division 1-serien förra året höll extremt bra kvalitet. Men vi blev bättre och bättre för varje match och anpassade oss till det höga tempot och lärde oss mycket längs vägen. Jag tycker vi är bättre förberedda i år och seriespelet har även andra positiva effekter då vi reser och bor ihop då vi spelar sammandrag på bortaplan och vi får även möjlighet att coacha under matcherna, säger klubbens chefstränare Daniel Brodén.

Damernas division 1 södra i STL spelas över tre veckor med start den 19/11. KTK har en hemmamatch – onsdagen den 23/11, mot ATL Lund.

Karlskrona TK kommer att ha ett ungt lag i STL men den senaste tidens resultat ger hopp. När regionmästerskapen avgjordes i Båstad nyligen spelades en ren KTK-final i Flickor 18-klassen mellan Vanja Cado och Elise Brodén som kommer utgöra stommen i laget tillsammans med Valeria Marinova som var semifinalist i Junior SM- slutspelet för 14-åringar nyligen. I truppen finns även Tilda Loudd med, 21 år gammal.

Även Herrar i STL
Karlskrona TK har under ett par år saknat ett herrlag i seriesammanhang men klubben gör nu en nystart i division 4 och hoppas kunna ta sig uppåt i seriesystemet de kommande åren.

Länk till damernas division 1 serie