Ny ledning och nytt årsmöte

Ny ordförande i Karlskrona TK: Mikael Löfkvist

Karlskrona Tennisklubb höll nyligen sitt ordinarie årsmöte. Till val av ny ordförande valdes Mikael Löfkvist och styrelsen fick också två nya ledamöter i Annika Hedlund (kassör) och Klara Gustafsson (ledamot). I april kommer ett extra årsmöte.

Annika Andborn Hedlund, nyinflyttad från västkusten, har en gedigen tennisbakgrund både som tränare och spelare. Annika spelade också 4 år på college i USA. Dessutom har hon varit engagerad i styrelsen i Hönö TS under många år som både kassör och huvudansvarig för tennisverksamheten. Civilt arbetar Annika inom bankvärlden.Klara Gustafsson (född Petersson) är fostrad i Karlskrona TK och tillhörde den svenska junioreliten under sin uppväxt och har också spelat i elitserien för KTK samt även hon spelat tennis på collage. Mikael Löfqvist presenterar sig själv lite längre ner i texten.

På årsmötet avtackades också den avgående ordföranden Anna Wallin samt Maria Nyström som agerat kassör under två år och Andreas Bergqvist som varit ledamot.

Extra Årsmöte
Fredagen den 21:a april klockan 17.00 håller Karlskrona Tennisklubb extra årsmöte i klubbstugan.

Styrelsen i sin helhet 2023:
Mikael Löfkvist – ordförande
Jenni Aronsson – Vice Ordförande
Annika Hedlund – Kassör
Catharina Ericsson – sekreterare
Johan Åberg – ledamot
Olof Leonardsson – ledamot
Erika Otero – ledamot
Klara Gustavsson – ledamot
Stig Pettersson – ledamot
Sven Jonasson – suppleant
Peter Adaktusson – suppleant

Ordföranden Mikael Löfqvist presenterar sig själv:
Årsmötet valde mig till ordförande och det är inte utan att jag blir lite stolt när jag tänker poå vilken fin klubb Karlskrona TK är och som dessutom fyller 100 år 2023.

Min förhoppning är att mina erfarenheter ska kunna komma till nytta för klubben i denna roll. I år blir jag 60 och har lämnat ett aktivt yrkesliv bakom mig. Jag har haft förmånen att i mitt yrkesliv fått jobba i flera olika branscher med ledande befattningar, drivit företag och suttit i olika styrelser. Men jag har stor respekt att jag har massor att lära här i föreningslivet! Jag håller som bäst på att försöka sätta mig in i verksamheten. Det är en härlig känsla med allt engagemang som finns hos alla jag träffar, tränare, och personal, styrelsemedlemmar, ungdomar veteraner m.fl.

Jag har varit medlem i klubben sedan 2010 då jag började i tennisskola som vuxen, att man kan bli så passionerat förälskad i en idrott hade jag ingen aning om men det är så j…. kul att få motion på detta sätt och det spelar ingen roll om det är ett pass i tennisskolan eller om det är match med dubbelkompisarna. Spelar sedan november med vänster hand pga. skadad högeraxel. 2 val antingen sluta spela tennis eller börja med väster. Det var ett lätt val!

Som säkert många av er känner till så har vi en tuff ekonomi att kämpa med. Det är alltså som livet i övrigt, ibland så regnar det och ibland så skiner solen. Nu sätter vi axeln till! Hjälps vi ALLA åt och stretar på så kommer detta att gå bra!

Va rädda om varandra så ses vi på tennisbanan!
Micke