Premiär i Svenska Tennisligan

Karlskrona TK har i höst tre lag i den Svenska Tennisligan. STL blev för ett drygt ett år sedan det nya samlingsnamnet för allt seriespel i Svensk Tennis och ersatte regionala serier och de allsvenska tennisserierna. För Karlskrona TK är herrlaget först ut under inomhussäsongen med ett Blekingederby på hemmaplan nu på söndag.

-Efter ett par år utan herrlag i seriesammanhang känns det kul att åter vara med och spela i tennisligan, även på herrsidan. Vi får börja om i division 4 men har ambitionen att klättra uppåt och seriespelet är bra och viktigt då man hjälps åt och jobbar som ett lag säger Daniel Brodén som är chefstränare i Karlskrona TK.

Karlskrona TK:s bästa herrspelare har under flera år flyttat från orten och några återfinns tex på college i USA och är inte tillgängliga för seriespel. Generationsskiftet pågår och nu har klubben åter ett par seniorer och även några juniorer som är taggade och motiverade att jobba tillsammans för att ta laget uppåt i seriesystemet, vilket gör vilket gör seriecomebacken högst motiverad.

Ronneby TK är motståndare i herrpremiären och serien spelas under höst och vår med dubbelmöten där vinnaren går upp i division 3.

Karlskrona TK:s damer, som spelar i landets näst högsta liga, spelar en komprimerad enkelserie med seriesammandrag med flera lag på en spelort med start i mitten av november. Karlskrona TK har även ett herrveteranlag för 75-åringar i den Svenska Tennisligan.

Länk till serietabeller och resultat