SEB Karlskrona Open 2022 slutförd

KTK-paret Vanja Cado/Manuella Persson till vänster efter segern iflickdubbel 18 tillsammans med Ystadparet Isabella Olsson/Meanna Lenngren

En intensiv tennisvecka på Rosenholm är till ända. De äldsta juniorklasserna samt flera motionsklasser med dramatiska avslutningsmatcher avrundade tennisveckan. 320 spelare, vilket är nytt deltagarrekord, har spelat i 46 klasser och avverkat 420 matcher under nio dagar. Turneringen har flutit på mycket bra med endast två korta stopp för regn och deltagare, tränare och föräldrar ger arrangemanget mycket beröm.

– Vi är priviligierade med att ha en fantastisk anläggning med möjligheter till träning och inbollningsbanor vilket uppskattas. Vi kan erbjuda spel på gräs, vi har en restaurang med luncherbjudande och vi har haft boende i hallen så helhetskonceptet lockar, säger Peter Bengtsson, klubbchef i Karlskrona TK.

Karlskrona Tennisklubb är en erkänt duktig tävlingsarrangör och under veckan har ett 50-tal personer ställt upp ideellt med olika funktionärssysslor. Volontärerna finns i alla åldrar från 10 år till över 80 år fyllda! Dessutom har klubben alltid bra bemanning av matchledare som är viktiga då de flesta matcherna spelas utan domare. Svedala och Ystad är två klubbar som kommer med mycket spelare och som dessutom använder sig av möjligheten av att bo i hallen.

För hemmaspelarna är turneringen verkligen något att samlas kring och flera spelare har dessutom gjort fina insatser med framskjutna placeringar. Det blev ett par hemmatitlar enligt sammanställningen nedan. SEB Karlskrona Open har dessutom bjudit på mycket bra tennis. Elitklasserna som ingår i Sommartouren höll riktigt bra kvalité och då både 14, 16 och 18-årsklaserna ingick i ”JSM Racet” fanns flera spelare i Sverigetoppen i respektive åldersklass på plats.

– 18-års finalen på pojksidan höll bra klass och andra tonåringar tog sig fram till semifinal i herrarnas elitklass. På flicksidan var det också tuff konkurrens i JSM-Race-klasserna så vi kan mycket väl ha haft en framtida världsstjärna på plats under veckan, säger Peter Bengtsson.

SEB Karlskrona Open betyder mycket för många och ger dessutom klubben in välkommen intäkt men det finns också andra värden.

– Personligen så sticker herrsemifinalerna i Sommartouren ut rent sportsligt. Jag är luttrad och bortskämd med att ha sett mycket bra tennis och det bjöds på riktigt bra idrott här i onsdags. Självfallet är det lika viktigt att jag och mina kollegor har kunnat se våra egna spelare i matchsituation. Sprintdubblarna på gräs under torsdag och fredag var också en speciell och befriande upplevelse. Med dubbel i kortat format på ett okänt underlag blev det mindre ångest och mer glädje och en avslappnad attityd bland ungdomarna som möttes i poolspel. Sen värmer förstås engagemanget bland klubbmedlemmarna som hjälper med våra arrangemang till när vi kallar. Ingen nämnd – ingen glömd, avrundar Peter Bengtsson.

Karlskrona TK:s vinnare i tävlingen:
Herrsingel: Georg Karavidas
Damsingel: Manuela Persson
Damdubbel: Vanja Cado/Manuela Persson
Flickdubbel 18: Vanja Cado/Manuela Persson
Herrsingel Motion: Andreas Carlberg
Herrdubbel Motion: Dragan Cado/Petyo Marinov
Damdubbel Motion: Annette Hansson/Ingela Nilsson

Länk till tävlingen