Seriespelet igång för damerna

Det blev en poäng under inledningshelgen av STL för Karlskrona TK:s damer som spelar i division 1. 2-2 mot Malmö TK på lördagen följdes av en 1-3 förlust mot Fair Play TK på söndagen. Men det fanns bud på mer!

En mycket jämn dubbelmatch mot Malmö TK slutade med seger i ett avgörande matchtiebreak för Vanja Cado och Valeria Marinova. Dubbeln följdes sedan av tre singlar där Valeria på sin förstasingel fick en kanonstart som hon sedan kunde förvalta väl och ta hem segern. Vanja Cado kom lite fel in i sin match på andrasingeln men krigade sig tillbaka mot en storspelande motståndare som kanske gjorde sitt livs match. Matchen slutade även här i ett avgörande matchtiebreak – tyvärr blev det Malmöseger precis som det blev i tredjesingeln där Elise Brodén i säsongens första inomhusmatch fick det tufft men med lite flyt ända hade lite häng på att få till en utjämning i andra set.

Ett starkt Fair Play TK, bestående av tre tjejer rankade på topp 10-listan för Flickor 18 i Sverige, stod för söndagens motstånd. Det blev först en tydlig förlust i dubbel för Tilda Loudd och Valeria Marinova som vägde för lätt mot en stark FPTK-duo. Till slut blir det förlust i hela lagmatchen med 1-3 för Karlskrona – men insatserna i framförallt singel var superstarka. Valeria, 14-år, tar en finfin skalp när hon besegrar Lovisa Valentinson, som är rankad topp 5 i Sverige i sin åldersklass och Vanja Cado pressar sin motståndare rejält men faller i två jämna set. Även Elise Brodén lyfter sitt spel rejält jämfört med lördagen och pressar Emma Lindh i framförallt andra set.

– En toppenhelg i Malmö för tjejerna som fick umgås som ett lag och spela tuffa matcher. Lite stolpe ut mot Malmö där en seger fanns inom räckhåll men sen värmer singelspelet enormt under söndagen och jag är övertygad om att detta lag kan växa in i serien och slåss om ett nytt kontrakt, säger Peter Bengtsson som vikarierade som coach.

Hemmamatch väntar
Söndagens spel värmde och Valeria Marinovas spel har lyft rejält under de senaste månaderna.

– Valeria är självfallet helgens stora utropstecken. Hon besegrar två hårdslående tjejer som är flera år äldre och hittar lösningar på de utmaningar hon ställs inför. En otroligt stark prestation.

På onsdag möter Karlskronas damlag ATL Lund på hemmaplan klockan 17.00 och då hoppas vi på årets första seger i STL för damlaget.

Länk till resultaten i STL, div 1, södra, damer.