STL: Chansen till nytt kontrakt lever

Trots sex förlorade tiebreak och bara en poäng i helgen, via oavgjort mot Jönköpings TK, så lever drömmen om ett nytt kontrakt för Karlskrona TK:s damer i division 1-tennisen.

Det blev en tuff helg i Tabergsdalen för KTK:s damer som till att börja med fick lämna en sjuk Vanja Cado på hemmaplan. Övriga spelare slet och jobbade med ömma kroppar. Dom krigade in i mål men det räckte bara till en poäng som med lite flyt i flera tiebreak kunde blivit både två och tre poäng totalt. Och då hade laget alldeles säkert säkrat spel i nästa års division 1.

– Något av alla de förlorade tiebreaken borde runnit över till oss så utan att gapa efter för mycket så hade en poäng till efter helgen känts mer rättvist, säger Daniel Brodén, coach på plats utanför Jönköping.

Lördagsmatchen mot Jönköpings TK slutade 2-2 men innehöll totalt fem tiebreak och missade matchbollar för KTK… Formatet i seriesammanhang bjuder verkligen in till dramatik!

På söndagen blev det förlust med 1-3 mot Tabergsdalen för ett sargat lag som kände av många matcher. Två singelmatcher avgjordes i ett avgörande matchtiebreak – och båda gångerna förlorar KTK-spelarna i ”sudden death”.

Till detta kan man addera att KTK fick 2-2 mot Malmö TK i premiären där man vann ett och förlorade ett matchtiebreak. I hemmamatchen mot Lund, som slutade 2-2, var det “stolpe in” när underläge 2-7 i den avslutande dubbelns matchtiebreak vändes och vanns med 10-8 vilket gav seger med 3-1 och två viktiga poäng.

Sista helgen i Lund möter KTK topplagen Örebro TK och Ullevi TK. En tuff uppgift.

– Tar vi en poäng där säkrar vi troligen ett nytt kontrakt men det kan räcka ändå. Vi har i nuläget tre lag bakom oss i tabellen och två av dem skall mötas i helgen. Samtidigt som vi kan gräma oss över missade poäng efter snöpliga tiebreakmissar de inledande helgerna så har laget kämpat ihop en mycket bra match- och setkvot som till slut kan bli avgörande när allt räknas ihop, säger klubbchefen Peter Bengtsson.

Länk till resultat och tabell