Stort intresse för SEB Karlskrona Open

På lördagen inleds årets stora tennisvecka i Karlskrona; SEB Karlskrona Open. I år är tävlingen populärare än någonsin med 243 anmälningar och spel i 44 olika klasser – vilket är nytt rekord. Och då är Sommartourens dam- och herrklass inte inräknat!

– Jättekul med sådant stort intresse och ett bevis för att vi gör saker rätt när vi ordnar tävlingar. Vi har en bra tradition och ett gott renommé som arrangör och kanske finns det fortsatt lite ”pandemieffekt” med ett uppdämt intresse för att tävla, säger Peter Bengtsson, klubbchef i Karlskrona.

Tävlingen på Rosenholm har klasser från 10 år till veteranklasser. Det finns elitklasser och motionsklasser. Det spelas både singel och dubbel och flera klasser har också SM-status. Dessutom spelas det även dubbelklasser på gräsbanorna.

– Nytt för i år är att våra juniorklasser för 14, 16 och 18 år alla ingår som en deltävling i ”JSM-Racet”, vilket avgör vilka spelare som får spela ett SM-slutspel. Dessutom ingår våra elitklasser i Svenska Tennisförbundets Sommartouren och där hoppas vi på ett starkt startfält, säger Peter Bengtsson.

Tävlingen är också en fin möjlighet för klubbens egna spelare att tävla och spela matcher på hemmaplan och det en rolig tennisvecka att samlas kring. Självfallet hoppas också klubben på framgångar då det finns lovande spelare både på junior-, veteran- och elitsidan. Albin Ekenros, som till vardags spelar tennis på Collage i USA, var till exempel i final i Höllvikens sommartourtävling i veckan.

Under hela veckan behövs volontärer och hjälp med stort och smått och ni som inte redan hört av er får gärna svara på det mejl som gått ut.

Länk till tävlingen med lottning och spelschema

Länk till Sommartouren