Padel

KarlskronaTK har tre padelbanor utomhus.

Foto amefoto.se

Boka padelbana

  • Du kan hyra eller köpa padelracket samt köpa bollar i vår shop.
  • Du bokar din padelbana på MATCHi.
  • För mer information om bokning se boka banor.

Boka privatlektion i Padel

Priset gäller 1 timme där tränare, bana samt klubbens bollar ingår. För bokning av privalektion ta kontakt med någon av tränarna.

Priser 

Tränare 1 person 2 personer 3 eller fler Ej medlem
Daniel Brodén
0768-867 104
500 kr 275 kr/pers 200 kr/pers +50 kr/pers
Johan (Wille) Wilhelmsson
0768-867 105
500 kr 275 kr/pers 200 kr/pers +50 kr/pers
Sophie Lindvall
0768-867 103
500 kr 275 kr/pers 200 kr/pers +50 kr/pers

Vad är Padel

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Padelbana hos Karlskrona TK

Padelracket

Babolat Defiance Lite

Funderar du på att köpa padelracket så kan det vara en djungel bland alla märken och varianter. Vi rekomenderar Babolat Definance Lite.

Detta racket tillhör kategorin “runda” racketar med jämn balans och lite större sweetspot. Det ger lite mer kontroll än fart.

Förutom ovanstående egenskaper och Babolats alltid höga kvalité är det främst rackets lätta vikt, endast 350 gram. Det är även mer skonsamt än de tyngre racketarna mot axlarna vid exempelvis en smash. Vikten gör också att Defiance passar utmärkt för nybörjare, damer och motionärer.

Vi rekommenderar varmt Babolats Defiance Lite som finns i vår shop!

Padelbollar
Det är många som frågar vad skillnaden är på en padelboll och tennisboll. Är det verkligen en skillnad mellan en tennisboll och en padelboll, svaret är ja. Om du spelar med en tennisboll kommer du uppleva spelet som snabbare och svårare, därför är rätt boll ett måste.

Till utseendet ser dem identiska ut, skillnaderna är inte synliga för blotta ögat. Utan den största skillnaden kommer du att märka i spelet. Bollen i padel har ett mindre tryck i bollen, vilket gör att studsen blir mindre.  Medan tennisbollen har ett högre tryck i bollen och studsar högre.

Du kan köpa dina padel bollar i vår Karlskrona TKs shop.

Karlskrona TKs shop – Racketservice

Karlskrona Tennisklubb Padel på Facebook

Mer information om Karlskrona Tennisklubbs padelverksamhet hittar du på Facebook.