Vad är Padel

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Padelbana hos Karlskrona TK
Padelracket

Babolat Defiance Lite

Funderar du på att köpa padelracket så kan det vara en djungel bland alla märken och varianter. Vi rekomenderar Babolat Definance Lite.

Detta racket tillhör kategorin “runda” racketar med jämn balans och lite större sweetspot. Det ger lite mer kontroll än fart.

Förutom ovanstående egenskaper och Babolats alltid höga kvalité är det främst rackets lätta vikt, endast 350 gram. Det är även mer skonsamt än de tyngre racketarna mot axlarna vid exempelvis en smash. Vikten gör också att Defiance passar utmärkt för nybörjare, damer och motionärer.

Vi rekommenderar varmt Babolats Defiance Lite som finns i vår shop!

Padelbollar

Det är många som frågar vad skillnaden är på en padelboll och tennisboll. Är det verkligen en skillnad mellan en tennisboll och en padelboll, svaret är ja. Om du spelar med en tennisboll kommer du uppleva spelet som snabbare och svårare, därför är rätt boll ett måste.

Till utseendet ser dem identiska ut, skillnaderna är inte synliga för blotta ögat. Utan den största skillnaden kommer du att märka i spelet. Bollen i padel har ett mindre tryck i bollen, vilket gör att studsen blir mindre.  Medan tennisbollen har ett högre tryck i bollen och studsar högre.

Du kan köpa dina padel bollar i vår Karlskrona TKs shop.

Karlskrona TKs shop – Racketservice