Bowls och Croquet

Spela Bowls eller Croquet

Är du sugen på att utmana vänner eller familj i en spännande, men lite annorlunda, match? Prova Bowls eller Croquet på Karlskrona TKs gräsbanor.

Pris: Du hyr gräsbanan i MATCHi precis som vanligt och sedan betalar du 100 kr i receptionen för hyra av Bowls eller Croquet utrustningen.


Bowls

Bowls kan liknas vid boule och boccia, men här använder man sig av asymmetriska klot, vilka på grund av sin ojämna viktfördelning inte rullar rakt. Detta gör spelet riktigt utmanande och spännande.

Redan på 1200-talet började man spela bowls i England. Det är kanske inte den mest omtalade sporten, men efter tv-sändningar på Eurosport har intresset för denna kittlande sport skjutit i höjden.

Eftersom sporten passar alla oavsett ålder, kan du samla alla du tycker om och bjuda på en minnesvärd dag på bowlsbanan.

Bowls har sitt ursprung i England, där det var känt redan under medeltiden och varifrån det spreds till södra Frankrike och över kontinenten. På 1860- och 1870-talen stod det på höjden av sin popularitet i Storbritannien och spreds därifrån till kolonierna över hela världen. En djup reaktion kom dock snabbt, och efter 1875 föll det nästan i glömska för att under tidigt 1900-tal åter komma i en blomstringsperiod.


Krocket (eller Croquet)

Det finns två huvudsakliga spelformer. Den ena är den som många känner till och har spelat hemma i trädgården. Denna form kallas svensk krocket. Den andra formen som av personer som tävlar i krocket anses mer prestigefylld och taktiskt krävande är Association Croquet, eller som det brukar kallas i vardagligt tal, engelsk krocket. Den engelska krocketen är den som dominerar tävlingsspelet utomlands.

Av tradition är spelarna klädda i vitt. Tävlingskrocket spelas på lika villkor mellan män och kvinnor världen över och var år 1900 en olympisk gren.