Tennis 24/7 under Karlskronavakan Wilson Cup

Tennis är en sport att älska, kämpa i och njuta av – dygnet runt. I över 30 år har Karlskrona Tennisklubb arrangerat Karlskronavakan Wilson Cup. I år lockade den populära inomhusturneringen 217 spelare att spendera tre dygn med spel i stort sett non stop i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn.

Ibland kan man tro att tennis enbart utgörs av individuella hjältar som stretar på till sista bollen i ett gastkramande avgörande set. I fonden finns dock ofta klubbkänsla och gemenskap som präglar både träning och tävling. Just Karlskronavakan Wilson Cup har blivit något av en institution i södra Sverige. Flera klubbar ser turneringen som idealisk för vårens klubbresa. Ett par ledare reser med ett dussintal unga spelare, med tåg och buss, till Karlskrona och sover i badmintonhallen eller på hotell. Därför var NKT Arena i dagarna tre fylld till brädden med spelare, publik och skrymmande tennis- och resväskor.

Största inomhusturneringen

Karlskrona TK hade i vanlig ordning mönstrat en gedigen skara av ideella och professionella krafter som skötte arrangemanget kring klubbens största inomhusturnering med bravur. Det handlade om allt från att spika ett intensivt matchprogram och bemanna domarstolar till att utfordra de tillresta kombattanterna med såväl falukorv som köttfärssås. Vidare ställde klubben vackert upp med chaufförer eftersom omfattningen krävde att flera matcher fick spelas i tennishallarna i Ronneby och Karlshamn. Årets upplaga av ”Vakan” drog det nästa största deltagarantalet någonsin. Enligt KTK:s chefstränare Daniel Brodén ligger arrangemanget ständigt på gränsen för vad som är praktiskt möjligt:

– Vi kan inte växa mer. Det viktigaste är att vi fortsätter att skapa ett bra arrangemang. Vi har hållit på så länge att längtan efter att åka hit och spela börjar gå i arv ute i klubbarna. Vi är tacksamma över det fina samarbetet med Badmintonklubben Carlskrona, och klubbarna i Ronneby och Karlshamn.  

Alla är välkomna till Karlskrona

Två saker gör turneringen särskilt speciell. För det första är den koncentrerad till en enda helg. Många turneringar under skolterminerna spelas över flera helger, och då blir det svårt att få till en klubbresa. För det andra är den inriktad mot bredd snarare än elit. Visst deltar framstående spelare från Sverige, Norge och Danmark, men det finns också 32 olika klasser och nivåer att välja på, vilket innebär fina möjligheter till utvecklande matcher mot jämbördiga även för de spelare som nyligen börjat tävla.

Även resultatmässigt blev turneringen en stor framgång för Karlskrona TK. Hemmafavoriterna Valeria Marinova och Birk Arwedahl segrade i damsingel- respektive herrsingelklassen. Elin Albrektsson, KTK, vann damdubbeln ihop med Anna Ni, Ronneby TK, och KTK:s Frank-Noa Gunnarsson vann PS12C.